Bill Gates: Sötét pénzek és a befolyás hálója - 2. rész
2020. július 23. írta: Nexus Magazin

Bill Gates: Sötét pénzek és a befolyás hálója - 2. rész

...a COVID-19 Hadművelet

bg5.jpg

Ebben a részben tovább vizsgáljuk Bill és Melinda Gates alapítványát. Mielőtt ezt a részt áttekintenéd, kérlek, olvasd el a cikksorozat 1. részét! A 2. részben arra fókuszálunk, milyen szerepet játszott az Alapítvány a COVID-19-re adott válaszreakciók tekintetében, illetve hogy mennyire gyakorolt befolyást a szervezet a világ egészségügyi intézményeire.

Mielőtt jobban beleásnánk magunkat a jelenlegi COVID-19 krízisbe, szükség lesz arra, hogy egy kicsit többet is megtudjunk Bill Gates hátteréről. Az előző részben alaposabban szemügyre vettük a Gates Alapítvány befektetéseinek történetét és összetettségét. Amit fontos megjegyezni, hogy fedőszervezetként használva fel magát az alapítványt, Gates adományozhat, és ezáltal befolyásolhatja a kórházakat, az egyetemeket, a médiát, a kormányokat és az egészségügyi intézményeket. Az Alapítványnak nyilvánvalóan meg van az adottsága, ahhoz, hogy átformálja azokat a döntéseket, amelyeket az általa finanszírozott néhány intézményben hoznak meg, és ebbe beletartoznak azok a döntések is, amelyek teljesen ellentétesek az általuk megsegíteni kívánt tömegek óhajával.

Például, 2017-ben az Independent Science News megjelentetett egy cikket, amelyben részletesen beszámolt arról, hogyan fizetett a Bill & Melinda Gates Alapítvány az Emerging AG nevű PR cégnek 1,6 millió amerikai dollárt azért, hogy „egy olyan, akadémikusokból álló titkos koalíciót toborozzon, amely manipulálhatja az ENSZ génvezérlésen alapuló technológiára vonatkozó döntéshozatalának folyamatát”. Az e-mailekből – amelyeket az információs szabadságról szóló amerikai törvényre (Freedom of Information Act – FOIA) való hivatkozással benyújtott kérelem alapján bocsátottak rendelkezésre - kiderül, hogy Gates-nek a toborzás érdekében tett erőfeszítése annak a tervnek a részét képezte, amelynek során „támadásba akartak lendülni a génvezérlésre vonatkozó moratóriumot támogatókkal szemben.” A génvezérlés (génmeghajtás; „önző gének”) egy erősen vitatott, génmanipulációs technológia, amelyet a maláriát okozó moszkitók, a mezőgazdasági kártevők és az invazív állatfajok felszámolásának módjaként hirdetnek. 

2016-ban a biodiverzitással foglalkozó ENSZ konferencián több mint 160 nemzetközi szervezet szólította fel moratóriumra a világ kormányait a génvezérlés kapcsán. A Gates Alapítvány kemény pénzeket fektetett a génvezérelt technológiába, és nem volt boldog a technológiát ellenzők egységes fellépése láttán.  Az Alapítvány „felkérte” az Emerging AG-t – amely szövevényes kapcsolatrendszerrel rendelkezik a gyógyszer- és vegyipari óriások körében -, hogy állítsák le a génvezérelt technológia ellenzőit. Az Emerging AG pedig sikerrel járt – a moratóriumnak még a gondolatát is elvetették.

A jelenleg még csak kialakulóban lévő, fejlődő technológiáknak a biodiverzitásra, a mezőgazdaságra és az emberi jogokra gyakorolt hatását vizsgáló ETC Group kutatója, és egyben társügyvezető igazgatója, Jim Thomas, úgy nyilatkozott az Independent Science News-nak, hogy meggyőződése szerint a génvezérlés egy potenciális biológiai fegyver, amely „katasztrofális” hatással lehet az emberi életre és az élelmezésbiztonságra. „Az a tény, hogy a génvezérléssel kapcsolatos fejlesztéseket most már elsődlegesen a hadsereg finanszírozza és irányítja, aggasztó kérdéseket vet fel ezzel az egész területtel kapcsolatban.” – jelentette ki Jim Thomas.

Az Independent Science News továbbá a következőket jegyezte meg:

„Ez már nem az első alkalom, hogy a Gates Alapítvány akadémikusokat használ fel arra, hogy befolyásolja a közvéleményt a géntechnológiai eljárásokkal kapcsolatosan, mint ahogyan ennek a Cornell Alliance for Science esetében is tanúi lehettünk.” (Cornell Alliance for Science  - a Cornell Egyetem területén működő szövetség, amelynek küldetése az élelmezésbiztonság fokozása, a környezeti fenntarthatóság fejlesztése és az élet minőségének javítása világszerte, a tudományos újítások segítségével.)

A globális egészségügyi helyzetet felügyelő hálózat

bg6.jpg

 

Figyelembe véve Gates-nek a közegészségügyi politikára gyakorolt befolyásáról szóló aggasztó híreket, fontos, hogy szánjunk néhány percet a COVID-19-re jelenleg adott válaszreakciók vizsgálatára is. Ha végignézünk a koronavírus-világjárvány témájában hivatalosan érintett szereplőkön és intézményeken, akkor nyomon követhetjük Gates befolyását és pénzét. De mit jelent mindez a közegészségügyre nézve? Vajon Gates mamutméretű befolyása és finanszírozásai lehetővé teszik számára, hogy közvetlenül irányítsa a COVID-19-ből való felgyógyulás menetét?

Kezdjük azzal, hogy megnézzük Dr. Anthony S. Fauci-t, az Egyesült Államok Allergia és Fertőzőbetegségek Országos Intézetének (National Institute of Allergy and Infectious Diseases  - NIAID) igazgatóját, az USA Nemzeti Egészségügyi Intézetének (National Institutes of Health – NIH) oszlopos tagját, a COVID-19 elleni küzdelem vezérét. Sajnos, amikor elérkezünk Fauci-hoz és az NIAID-hez, világosan láthatjuk Bill Gates befolyását. 2010-ben az NIAID és a Bill & Melinda Gates Alapítvány beharangozta „a vakcinák közös erőfeszítéssel történő előállítására szánt évtized kezdetét”, összehangolt együttműködésre és a „Globális védőoltási cselekvési terv” (Global Vaccine Action Plan – GVAP) kidolgozására szólítva fel a „vakcinagyártók nemzetközi közösségét”.

bg7.jpg

Április közepe tájékán felröppent a hír, hogy részben az NIH finanszírozta a denevérek által terjesztett koronavírust vizsgáló kísérleteket Kínában, ez pedig csak tovább szította azt az elméletet, hogy a COVID-19 vélhetően egy biotechnológia által mesterségesen létrehozott vírus, amely szándékosan vagy véletlenül kikerült a Vuhani Virológiai Intézetből. A támogatásról szóló hír hallatán önkéntelenül is felmerül a kérdés: vajon Gates pénze befolyásolta vagy talán abból támogatták a koronavírussal kapcsolatos kutatásokat? Idővel majd erre is fény derül.

A Gates-hez fűződő kapcsolatok másik fontos szereplője Dr. Deborah Birx, az amerikai orvos, aki az AIDS világszinten történő legyőzése érdekében az Egyesült Államok által szponzorált humanitárius segélyprogramokat koordináló diplomataként szolgált Barack Obama illetve Donald Trump elnöksége alatt 2014-től. Jelenleg Brix a Fehér Ház Koronavírus Munkacsoportjának Koordinátora, de ott ül a Global Fund bizottságában is, vagyis annak az intézménynek a bizottságában, amelynek a Bill & Melinda Gates Alapítvány kötelezvény formájában, 750 millió amerikai dollár invesztíciót ígért 2012-ben. De a Global Fund bizottsági tagjai között megtalálható Kieran Daly is, aki a Globális Politika és Érdekképviselet Igazgatóhelyettesi pozícióját tölti be a Bill & Melinda Gates Alapítványnál.

A Johns Hopkins Egyetem legalább ennyire fontos eleme a COVID-19-el kapcsolatos válaszreakcióknak. Az egyetemnek a világszintű fertőzöttségre és az elhalálozási rátára vonatkozó adatait idézi leggyakrabban a fősodratú média. A Bill & Melinda Gates Alapítvány két évtizede támogatja a Johns Hopkins-t.

És végül, nemrégiben számoltak be arról, hogy a Wellcome Trust nevű szervezet partneri együttműködést alakított ki a Bill & Melinda Gates Alapítvánnyal és a MasterCard-dal annak érdekében, hogy „felgyorsítsák a kezdeti munkálatait” a COVID-19 gyógykezelését „felturbózó” programnak, a COVID-19 Therapeutics Accelerator-nak, amelynek célja, hogy minél gyorsabban piacra dobhassák a koronavírus elleni, leghatékonyabb kezelést. Amit viszont nem említettek, hogy a Bill & Melinda Gates Alapítvány évek óta a vagyonkezelője a Wellcome Trust-nak. Érdekes módon 2017-ben Mark Henderson, a Wellcome Trust Kommunikációs Igazgatója részt vett egy fórumon, amely a világjárványok megelőzésével foglalkozott, és a kerekasztal-beszélgetés során feltűnt Dr. Anthony Fauci is.

Ki irányítja a WHO-t?

A COVID-19 kitörése óta mind Bill Gates, mind pedig a WHO fellépett a világ legjelentősebb színpadára, amelyen az emberek ámulattal tekintenek rájuk, a jelenlegi helyzet megoldását jelentő válaszra várva. Mostanra köztudottá vált, hogy a Bill & Melinda Gates Alapítvány a WHO első számú, nem állami szervezetként működő adományozója. Elsődlegesen az Egyesült Államok tekinthető államszintű adományozóként, de a Trump-kormány ideje alatt ez változni látszik.

bg8.jpg

„Néhány milliárdos megelégszik azzal, hogy vesz magának egy szigetet. Bill Gates-nek egy ENSZ-szintű egészségügyi ügynöksége van Genfben.”

 

A Politico-ban megjelent cikk azt írja, hogy a névtelenséget kérő tisztviselők szerint Bill Gates véleménye (és pénze) mérhetetlen befolyással bír a WHO politikájára, és alig mer valaki ellentmondani neki. Egy genfi székhelyű civil szervezet képviselője pedig azt mondta Gates-ről, hogy „Úgy bánnak vele, mint egy államfővel, nemcsak a WHO-nál, hanem a G20-aknál is.”

A WHO jelenlegi főigazgatója Tedros Adhanom, aki orvosként korábban Etiópia Egészségügyi Minisztereként tevékenykedett. Egészségügyi Miniszterként betöltött hivatali ideje alatt Tedros együttműködött a Clinton Alapítvánnyal és a Bill & Melinda Gates Alapítvánnyal több egészségügyi intézkedéssel kapcsolatosan, köztük a védőoltások kidolgozásában is. A Politico arról is beszámolt, hogy azt megelőzően, hogy Tedros-t 2017-ben megválasztották a WHO-ban jelenleg betöltött pozíciójára, Gates-t azzal gyanúsították, hogy befolyását felhasználva támogatta Tedros-t abban, hogy megnyerhesse a szavazást.

Nem számít, milyen módon közelítjük meg a COVID-19 világjárvány megválaszolására felsorolt megoldásokat, Bill Gates ujjlenyomatára mindenképpen rátalálunk. A pénze és a befolyása révén stabilan megszerzett haszonra és hatalomra sikerült szert tennie anélkül, hogy erre a tisztségre valaha is megválasztották volna.

A cikksorozat 3. részében megvizsgáljuk azokat a stratégiákat, amelyeket Bill Gates dolgozott ki a COVID-19-re adandó válaszként. Azt is megnézzük, hogy Bill Gates és a Rockefeller család hogyan jósolt meg egy olyan helyzetet, amely kibontakozásának jelenleg tanúi vagyunk. És végül, megmutatjuk, hogyan jelent a krízis tökéletes lehetőséget Gates és seregei számára, hogy tetemes hasznot és erőteljes pozíciót biztosítsanak saját maguknak egy felemelkedőben lévő Technokrata Állam vezetőségében.

 

A cikket írta:Derrick Broze / oknyomozó újságíró

(Forrás: thelastamericanvagabond.com)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr10016045500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek