Indiában lencsevégre kaptak egy „dohányzó" elefántot
2019. december 04. írta: Nexus Magazin

Indiában lencsevégre kaptak egy „dohányzó" elefántot

Természetvédők Indiában ámulatba ejtő felvételt készítettek egy „dohányzó” elefántról, amely láttán még néhány tudós is csak vakargatta a fejét.

A Nagarhole Nemzeti Parkban készült különös jelenetben az látjuk, hogy ez a robusztus állat az ormányával valamit ismétlődően felszedeget a földről, majd nem sokkal ezt követően óriási füstfelhőt fúj ki a száján keresztül.

 

dohanyzo_elefant_india.jpg

A furcsa esemény egyik szemtanúját teljesen megdöbbentették a látottak, de a csapattal tartó állatbiológus elfogadható magyarázattal állt elő az elefánt szokatlan viselkedésére vonatkozóan.

Mivel az állatot az erdőnek egy olyan részén sikerült lencsevégre kapniuk, amelyet a futótűz terjedését megelőző program keretében nem sokkal korábban felgyú jtottak, Dr. Varun Goswami arra gyanakodott, hogy az elefánt faszenet evett a földről.

Arra a kérdésre, hogy ez a vastagbőrű állatóriás miért fogyaszt égett és füstös anyagot, Goswami az állította, hogy valószínűleg azt remélte, hasznosítani tudja a faszén, toxikus anyagokat megkötő és hashajtószerű tulajdonságait, ezért „beszedte” azt, mint egyfajta kezdetleges orvosságot.

Reméljük, hogy valóban ez a helyzet és az elefánt nem csak egyszerűen szórakozásból pöfékelt, mert ellenkező esetben egy meglehetősen nagy „dohányzásról leszoktató tapaszt” kellene az állatvédőknek az állatra ragasztaniuk, hogy abba tudja hagyni ezt a káros szenvedélyét.

A cikket írta: George Noory / a Coast to Coast AM rádió házigazdája

George Noory, ennek az igen népszerű rádiónak a házigazdája úgy nyilatkozott, hogy ha nem vezethetne egy amerikai talk show-t, akkor a politikai életben szerepelne. Műsorát kb. 564 állomás sugározza az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban és Guamban.

Miközben St. Louis-ban a KTRS rádióállomás széles körben nagy sikert aratott, késő esti programját a The Nighthawk című műsort vezette, a Premiere Radio Networks felkérte őt, hogy a Coast to Coast AM műsorában „másod házigazdaként” szerepeljen Art Bell-el. Bell nyugdíjba vonulását követően pedig a fantasztikusan sikeres adás állandó házigazdája lett és azóta hallgatóságának tábora egyre csak növekszik.

Noory hallgatóit a paranormális jelenségekről, az időutazásról, a földönkívüli emberrablókról, a konspirációs elméletekről és minden egyéb érdekes és megmagyarázatlan dologról folytatott beszélgetésekkel ejti rabul. Saját bevallása szerint az hajtja őt, hogy megoldja napjaink óriási rejtélyeit. Munkájával kapcsolatban így nyilatkozik: „Mióta csak rádiós műsorvezetőként dolgozom mindig is olyan történeteket akartam felfedni, amelyeket a fősodrású média soha nem is érintett – ami szokatlan, ami paranormális vagy ilyesmi. Rájöttem, hogy a rádióműsor vezetés a legalkalmasabb hivatás arra, hogy ezeket a kérdéseket kivesézhessük és én már 33 éve ezt csinálom.”

(Forrás: coasttocoastam.com)

 ____________________________________________________________________________________________

  • Milyennek találtad a cikket? - Jelezd, ha tetszik vagy írj kommentet!
  • Érdekelheti barátaidat és ismerőseidet is ez a hír? - Oszd meg velük!
  • Elsőként akarsz értesülni legfrissebb bejegyzéseinkről? - Kövesd a blogunkat!
  • Te milyen témákról olvasnál szívesen? - Ne maradj le! Szavazz Te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4415338408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek