Moratórium kérése az 5G-s frekvenciák árverésére
2020. május 24. írta: Nexus Magazin

Moratórium kérése az 5G-s frekvenciák árverésére

moratorium.jpg

A francia Bouygues telekommunikációs cég, a jelenleg zajló koronavírus világjárványra és a közvéleménynek a technológiával szembeni bizalmatlanságára hivatkozva, arra szólította fel a kormányt, hogy halasszák el az 5G kiépítéséhez szükséges frekvenciák árverését.

Franciaország nyár végére tervezi a frekvenciák árverését a telekommunikációs társaságok részvételével. Azonban Martin Bouygues, az azonos nevet viselő távközlési vállalat vezérigazgatója most úgy gondolja, hogy a licitálást legalább az év végéig el kellene napolni.

„Azért szükséges az aukció időpontját elhalasztanunk, mert a jelenlegi gazdasági világ nem ugyanaz, mint amilyen március elején volt, amikor az aukció feltételeit meghatározták,” – nyilatkozta Martin Bouygues tegnap a Le Figaro-nak, és hozzátette, hogy licitháborút folytatni, miközben Franciaország azzal küzd, hogy talpra álljon „az emberek egészségét és a gazdaság egészségét sújtó rémálom nehézségei közepette”, ez az aukció „nem képezhet prioritást az ország életében.”

reklamplakat.JPGEgy férfi, aki a koronavírus terjedésének időszakában maszkot viselve, elsétál az 5G reklámplakátja előtt; London – 2020. április 14. © Reuters / John Sibley

Bouygues nem tartozik a technológia ellenzői közé, már csak vállalatának az 5G hálózat kiépítésében való érdekeltsége miatt sem. Az aukcióhoz való mostani hozzáállása abból a tényből fakad, hogy Franciaország jelenleg egy gazdasági recesszióval néz szembe, mivel az országos szintre kiterjesztett zárlat miatt, ebben az évben a francia gazdaság növekedésének tekintetében nyolc százalékos visszaesés várható.

Bouygues hivatkozásában a közvéleménynek az 5G technológiával szembeni, egyre növekvő bizalmatlansága is szerepelt, amelyre például az Egyesült Királyságban és Hollandiában is tapasztalt, adótornyok elleni szabotázsok és gyújtogatások is okot szolgáltathattak. De ugyanez a helyzet Európán kívül is. Az 5G infrastruktúrát érintő gyújtogatásokról számoltak be Ausztráliában, Új-Zélandon és az Amerikai Egyesült Államok különböző szövetségi tagállamaiban is. Az USA Belbiztonsági Minisztériuma múlt héten arra figyelmeztetett, hogy ezek a szabotázsakciók annak a „félretájékoztató kampánynak” tudhatók be, mely szerint a COVID-19 terjedése az 5G hálózatok kiépítésével hozható összefüggésbe.

(Forrás: rt.com)

(Címfotó:3D Animation Production Company/Pixabay)

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6715714964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek