Te nem a tested vagy
2019. december 25. írta: Nexus Magazin

Te nem a tested vagy

Janine Shepherd igen tehetséges sportoló volt egész életében. Először atletizált – több alkalommal is elnyerte az ausztrál nemzeti bajnoki címet -, majd érdeklődése a sífutás irányába terelte. Kitartása és céltudatossága miatt rajongói körében és a sportolók világában csak úgy emlegették: „Janine, the machine”, vagyis „Janine, a gép”.

Janine a legjobb úton járt afelé, hogy világbajnok sífutónő legyen. Éppen az olimpiára készült, ahol méltóképpen akarta képviselni hazáját, Ausztráliát, amikor egy kerékpáros edzés alkalmával egy túl gyorsan száguldó teherautó elütötte. Az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok meg voltak győződve róla, hogy nem fogja túlélni. De ha mégis, akkor biztosan nem fog tudni járni, és gyermekei sem lehetnek, soha többé.  

janine_shepherd_2.jpg

(Fotó:en.wikipedia.org)

Janine azonban szembeszállt ezekkel az elkeserítő jóslatokkal. Kitartó munkával és eltökéltséggel, hosszadalmas rehabilitáció során tanult meg újra járni, és jelenleg három gyermek édesanyja.

És ha a sífutást örökre el is kellett, hogy felejtse, keresett magának egy olyan tevékenységet, amely lehetővé tette számára, hogy ettől kezdve ne csak menni, de repülni is tudjon. Végül is így lett belőle műrepülő oktató.

Felgyógyulása óta több könyve jelent már meg, inspiráló előadásai pedig világhírű motivációs szónokká tették.

TEDx előadásával, amellyel milliók életét változtatta meg, Janine bebizonyította a világnak, hogy a megtört test nem kell, hogy egyet jelentsen a megtört emberrel, és ha egy jobb világot építünk, azzal saját magunkat is jobbá tesszük.

Életéről filmet is készítettek („Never tell me never”), amelyet Magyarországon „Soha ne add fel” címmel vetítettek. A teljes film, magyar szinkronnal itt tekinthető meg.

 

Legutóbb megjelent könyvei:

on_my_own_two_feet.jpg

defiant_a_broken_body_is_not_a_broken_person.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ____________________________________________________________________________________________

  • Milyennek találtad a cikket? - Jelezd, ha tetszik vagy írj kommentet!
  • Érdekelheti barátaidat és ismerőseidet is ez a hír? - Oszd meg velük!
  • Elsőként akarsz értesülni legfrissebb bejegyzéseinkről? - Kövesd a blogunkat!
  • Te milyen témákról olvasnál szívesen? - Ne maradj le! Szavazz Te is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr5715362830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek