Több mint 8 500 fő jelentkezett az USA Űrhadseregébe
2020. június 14. írta: Nexus Magazin

Több mint 8 500 fő jelentkezett az USA Űrhadseregébe

urhadsereg1.jpg

Május folyamán több mint 8 500 aktív szolgálatot teljesítő pilóta valamint a légi hadműveletek előkészítésében és lebonyolításában résztvevő, a légvédelem szaktechnikai eszközeit működtető, illetve a légierő gépeinek karbantartását végző katona adta be jelentkezését az Egyesült Államok Űrhadseregébe.

A jelentkezők száma jóval nagyobb volt, mint ahogyan azt az Űrhaderő Parancsnoksága korábban feltételezte. A toborzás során körülbelül 7 000, jelenleg a légierőnél szolgálatot teljesítő tiszt illetve rendfokozat nélküli katona részéről számítottak arra, hogy feladják aktuális megbízásukat, és az Űrhadseregbe való áthelyezésüket kérik.

A jelentkezők száma visszatükrözi azt a lelkesedést, amely annak a lehetőségnek szól, hogy a legújabb katonai fegyvernemben teljesíthessenek szolgálatot, bármilyen rendfokozattal is rendelkeznek, mondta John “Jay” Raymond tábornok, az Amerikai Egyesült Államok Űrhadseregének hadműveleteit vezető parancsnoka. „Ezek a nők és férfiak azt a bátor döntést hozták, hogy önként csatlakoznak az Egyesült Államok Űrhadseregébe, és megvédelmezik a végső magaslatokat”, - mondta Raymond tábornok nyilatkozatában.

urhadsereg2.jpg

Az Amerikai Egyesült Államok Űrhadseregének hadműveleteit vezető parancsnok, John “Jay” Raymond tábornok és a légierő legmagasabb tiszthelyettesi pozícióját betöltő Roger Towberman (Chief Master Sgt.), választott vezető tanácsadó, amint kezében tartja az Űrhadsereg zászlaját, oldalán Donald Trump elnökkel az Ovális Irodában 2020. május 15-én. (A fotót az Egyesült Államok Űrhadserege bocsátotta rendelkezésre.)

Az USA Légierejének korábbi Űrparancsnokságától körülbelül 16 000 katonai és polgári alkalmazottat rendelnek most hozzá és helyeznek át hivatalosan az Űrhadsereghez.

Miután az Űrhadsereg átnézi az áthelyezési kérelmeket, a 8 500 önkéntes közül körülbelül 6 000 fő jelentkezését fogják a folyamat során elfogadni, akik majd júliusban kapnak értesítést a további lépésekre vonatkozóan.

A kifejezetten űrszolgálatra felvett tagoknak az Űrhaderőhöz való áthelyezését szeptember 1-én fogják megkezdeni, az egyéb területekre jelentkező állománnyal kapcsolatosan pedig a szakértői értékelő bizottság fogja meghozni a döntést, előreláthatólag a július és november közti időszakban. Az áthelyezések tényleges megvalósításának befejezése 2021 februárjára várható.

A cikket írta: Sandra Erwin

(Forrás:spacenews.com)

Címfotó: Stayquiet/Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr8015808774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek