Az okostelefonod egy személyiségi jogi kérdés
2019. december 28. írta: Nexus Magazin

Az okostelefonod egy személyiségi jogi kérdés

Christopher Soghoian - lelkes aktivistaként - a digitális személyes adatok védelmének bajnoka. Munkája során elsősorban azoknak a vállalatoknak a szerepére összpontosít, amelyek harmadik félként, állampolgárok megfigyelésére alkalmas szolgáltatásokat nyújtanak a kormányzatok számára.

Az Amerikai Szabadságjogi Unió (American Civil Liberties Union - ACLU) legfőbb műszaki szakembereként lehetősége nyílik arra, hogy a szövetségi megfigyelés és az emberi jogok közös határterületeit vizsgálhassa.

okostelefon.jpg(Fotó: terimakasih0/Pixabay)

Mielőtt az ACLU-hoz csatlakozott volna, ő volt az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának legelső műszaki szakembere a Személyes adatok és Személyazonosság Védelmére létrehozott osztályon. Az itt eltöltött idő alatt több, a Facebookot, a Twittert, a MySpace-t és a Netflixet érintő nyomozásban is részt vett.

Soghoian hozta létre az úgynevezett DNT („Do Not Track”) néven elhíresült megoldást a HTTP fejléc mezőben, amely az internetes nyomon követést akadályozza meg, és amelyet a jelentősebb webböngészők már mind használnak is.

TED előadásában tömören, röviden, de annál világosabban és érthetőbben magyarázza el, mi a különbség a két legelterjedtebb típusú okostelefon operációs rendszerei, az iOS és az Android között - a tetemes árkülönbségen, és azon kívül, hogy az előbbi az Apple, az utóbbi pedig a Google fejlesztése.

 ____________________________________________________________________________________________

  • Milyennek találtad a cikket? - Jelezd, ha tetszik vagy írj kommentet!
  • Érdekelheti barátaidat és ismerőseidet is ez a hír? - Oszd meg velük!
  • Elsőként akarsz értesülni legfrissebb bejegyzéseinkről? - Kövesd a blogunkat!
  • Te milyen témákról olvasnál szívesen? - Ne maradj le! Szavazz Te is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr515368354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek