Egy siettetett COVID-19 elleni vakcina „még súlyosabbá teheti a világjárványt”
2020. szeptember 16. írta: Nexus Magazin

Egy siettetett COVID-19 elleni vakcina „még súlyosabbá teheti a világjárványt”

koronavirus_vakcina.jpg

Mi történt?

A The Lancet akadémiai folyóiratban nemrégiben megjelent egy tanulmány „A COVID-19 oltóanyag-kísérleteknek törekedniük kellene az érdemleges hatásosságra” címmel, amely a következőket állítja:

„Egy kevésbé hatásos védőoltás bevezetése, valójában súlyosabbá teheti a COVID-19 világjárványt, amennyiben a hatóságok helytelenül azt feltételezik, hogy a vakcina lényeges kockázatcsökkentést jelenthet, vagy a beoltott személyek tévesen úgy hiszik, hogy immunisakká válnak tőle… Egy csupán némileg hatékony vakcina forgalmazása befolyást gyakorolna más oltóanyagok megítélésére is…”

A dokumentum arra is rámutat, hogy „Fennáll annak a veszélye, hogy a COVID-19 elleni vakcina politikai vagy gazdasági nyomás hatására történő gyors bevezetése, egy olyan oltóanyag széles körű terjesztéséhez vezetne, amely ténylegesen csak gyengén hatásos (pl. a COVID esetek számát csak 10-20 százalékkal lenne képes csökkenteni), és egy elégtelenül elvégzett kísérletből eredően, megtévesztő módon, ígéretes eredményekkel kecsegtetne.”

Miért fontos ez?

A koronavírus vakcináért folytatott verseny rávilágított arra, hogy mostanra a tudományt milyen erőteljesen járja át a politika. Dr. Marcia Angell, aki orvosként már nagyon hosszú ideje a világ egyik legtekintélyesebbnek tartott, és a The Lancet-hez hasonlóan, ugyancsak szakértői értékeléseken alapuló cikkeket megjelentető orvosi szaklapnak, a New England Medical Journal-nak (NEMJ) a főszerkesztője, a következőket mondta el a fent említett témához kapcsolódóan:

„Többé már nem nagyon lehet hinni a publikált klinikai kísérleteknek vagy a megbízhatónak ítélt orvosok bírálatának, illetve a hitelesnek vélt orvosi irányelvekre támaszkodni. Nem szívesen vonom le ezt a következtetést, amelyre lassan és kénytelen-kelletlen jutottam a NEMJ szerkesztőjeként eltöltött két évtized alatt.” (Forrás)

A korrupció véget nem érő, amikor a vállalatok, a politika és a kormányügynökségek összefonódásáról van szó. Ami azt illeti, mindössze néhány évvel ezelőtt, több mint egy tucat, a CDC-n (Centers for Disease Control and Prevention – az Egyesült Államok Betegség-ellenőrzési és –megelőzési Központja) belül dolgozó tudós, a neveik említése nélkül tették közzé nyilatkozatukat, amelyben azt részletezik, mekkora befolyást gyakorol a kormányzati politika a cégekre. A tudósokat CDC Spider-ként emlegették, mivel nyilatkozatukat így írták alá: CDC Scientists Preserving Integrity, Diligence and Ethics in Research – CDC tudósok, akik megőrzik a becsületességet, a lelkiismeretességet és az erkölcsösséget a kutatás területén.

„Mi, tudósok egy csoportja vagyunk a CDC-nél, akik nagyon aggódnak az etika kérdésének jelenlegi helyzete miatt a hivatalban. Úgy tűnik, hogy a küldetésünket külső egyének és csalárd érdekek befolyásolják és alakítják… és a kongresszus ügynökségünkre vonatkozó szándékát néhány vezetőnk megkerüli. Ami a leginkább aggaszt bennünket, hogy ez általános gyakorlattá vált, nem pedig ritka kivételnek számít. A CDC néhány vezető tisztségviselője teljesen tisztában van ezzel, és még el is nézi ezt a fajta magatartást. Mások is látják ezt, és félrefordítják a fejüket. Néhány munkatársat megfélemlítettek, és arra kényszerítettek, hogy olyan dolgokat csináljanak, amikről tudták, hogy nem helyes. A hivatalon belül, mi képviseljük azokat, akik tanúi ennek az elfogadhatatlan eljárásnak. Ez zajlik minden szinten, minden egységünket illetően. Ez a megkérdőjelezhető és etikátlan gyakorlat azzal fenyeget, hogy aláássa a hitelességünket és a tekintélyünket, a közegészségügy megbízható vezetőintézményeként. Magas etikai normákat és átgondolt, felelősségteljes vezetőség visszaállítását szeretnénk látni a CDC-nél. Azt kérjük, hogy tegye a dolgát, és segítsen rendbe tenni ezt a kuplerájt!”

Itt olvasható egy cikk a The New York Times-ból, Gerald Ford-dal és az általa siettetett vakcinával kapcsolatosan. Mintegy két héttel ezelőtt pedig a CNN weboldalán jelent meg egy cikk, a következő címmel: „A korábbi védőoltások miatt bekövetkezett katasztrófák igazolják, hogy a koronavírus elleni vakcina mostani siettetése miért lenne ’eget verő hülyeség’

A védőoltás miatt károsodott gyermekek kárpótlása érdekében meghozott törvény (National Childhood Vaccine Injury Act - NCVIA) alapján körülbelül 4 milliárd amerikai dollár kártérítést fizettek már ki eddig, védőoltás miatt károsodott gyermekek családjainak. Ezt pedig még riasztóbbá teszi az, ha figyelembe vesszük az Egyesült Államok Egészségügyi és Szociális Minisztériumának (U.S. Department of Health and Human Services HHS) állítását, miszerint mindössze 1 %-ra tehető azoknak a védőoltás miatt bekövetkezett károsodásoknak a száma, amelyekről bejelentést is tesznek, és be is kerülnek az oltások miatt fellépő nemkívánatos eseményeket rögzítő jelentéstételi rendszerbe (Vaccine Adverse Events Reporting System - VAERS). A VAERS-ből és a HHS-től származó adatok alapján tehát, a védőoltások miatt bekövetkezett károsodásoknak csupán 1 %-át jelentik be - és a benyújtott kérelmeknek csak az 1/3-ára fizetnek kártérítést.

 

A cikket írta: Arjun Walia

(Forrás: collective-evolution.com)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3816203904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek