Ma már nincsenek UFO-k, csak UAP-k!
2020. január 17. írta: Nexus Magazin

Ma már nincsenek UFO-k, csak UAP-k!

ufo_vagy_uap.jpg

2018 novemberében már találkozhattatok a NEXUS Magazin weboldalán azzal a videó felvétellel, amely „GIMBAL” videóként híresült el a világhálón, és amelyen az első olyan, azonosítatlan légi jelenség volt látható, amelyet az amerikai kormány nyilvánosságra hozott.

Ezt, illetve az ehhez kapcsolódó másik két („FLIR1” és „Go Fast”) videót, elsőként a To The Stars Academy of Arts & Science (Irány a Csillagok Művészeti és Tudományos Akadémia) tette közzé a YouTube-on 2017. december 16-án.

(FLIR1)

(Go Fast)

Nos, ahogy az a videók feliratain is olvasható, az UFO (unidentified flying object) meghatározást hivatalosan, már egy ideje nem igazán használják, ugyanis a felvételeken felbukkanó objektumokat az Egyesült Államok Haditengerészete ’azonosítatlan légi jelenségek’-nek (unidentified aerial phenomena - UAP) minősítette. Így jellemeznek minden olyan, észlelt vagy megfigyelt, engedély nélküli vagy azonosítatlan repülőgépet vagy objektumot, amelyeket figyelemmel kísérnek, miközben azok belépnek vagy manővert hajtanak végre katonai ellenőrzés alatt tartott gyakorlóterek légterében.

Részletek a NEXUS Magazin FURCSA IDŐK: VALÓBAN LÉTEZNEK? címmel, 2019 szeptemberében megjelent cikkéből:

screenshot_2018-07-09_glowing_auras_and_black_money_the_pentagon_s_mysterious_u_f_o_program_1.png

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által nyilvánosságra hozott, infravörös kamerával készített videók közül az egyik, amelyet az Amerikai Haditengerészet F/A-18-as vadászgépének fedélzetéről rögzítettek. A kijelzőn az látható, amint a kamera befog egy azonosítatlan repülő tárgyat vagy UFO-t (a képernyő közepén egy kisebb keretben látható fehér, hosszúkás alakzat).
A videót a Védelmi Hivatal azonosítatlan légi fenyegetés feltérképezését és vizsgálatát célzó programjának keretében tették közzé. A program 2012-ben valószínűleg befejeződött, bár a The New York Times állítása szerint, titokban továbbra is vizsgálják az UFO- és űrjelenségeket.
(Fotó: a Védelmi Hivatal 2004-ben készített, majd a The New York Times által 2017. december 16-án bemutatott videójának első képkockája)

 ufo_vagy_uap_2.png

A fotón a szem magasságban felszerelt kijelző (HUD) látható, ahogyan az az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének F/A-18 Super Hornet vadászgépéről, a Raytheon által készített, és a legmodernebb célzó berendezéssel, lézeres célkövetővel és nagy távolságú célpont azonosítására szolgáló, teleszkópos hőkamerával felszerelt (ATFLIR) AN/ASQ-228-as készülék segítségével készített, GIMBAL videóban is megjelent.
(Fotó: tothestarsacademy.com)

Az amerikai kormány hivatalos állásfoglalásában azon a bizonyos szombati napon következett be a pálfordulás, amikor a The New York Times kiemelt hasábjain egy cikk jelent meg a következő főcímmel: „Fénylő aurák és ’Fekete Pénz’: a Pentagon rejtélyes UFO programja”. A napilap weboldalára egy 34 másodperces videó is felkerült, amelyet egy sugárhajtású vadászrepülőgépre szerelt, infravörös kamerával rögzítettek. A 2004 novemberében, egy San Diego-i (Kalifornia) hadgyakorlat során készített felvételen egy UFO látható, amint egyszer átfordul a tengelye körül anélkül, hogy a repülési magasságából veszítene.

A hírt hivatalosan a Védelmi Minisztérium Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP - a világűrből érkező fenyegetés korai felismerésének programja) keretében tették közzé.

Két nappal azután, hogy a The New York Times leközölte az AATIP 34 másodperces videóját, vagyis 2017. december 18-án, hétfőn, a The Washington Post nyilvánosságra hozott egy ennél 2 perc 45 másodperccel hosszabb, szintén infravörös kamerával készített, és a technológiára utalva GIMBAL-ként említett felvételt. A háttér információból az derült ki erről a jóval hosszabb, és érzékletesebb videóról, hogy a felvétel nyilvánosságra hozatalát jóváhagyó eljárás során a dátumot, a helyszínt és más információkat, az anyagot rendelkezésre bocsátó hatóság kitörölte. (...)

Az Earthfiles.com több, a zavaró háttérzajokat kiszűrő hangfelvételt is készített a két vadászpilótának, abban a 2004 novemberében felvett 34 másodperces videóban lezajló beszélgetéséről, amelyet a The New York Times 2017. december 16-án, szombaton, tett közzé.

Az Earthfiles által bevizsgált hangfelvétel szövegmásolata az alábbi párbeszédet tartalmazza:

Pilóta 1: „Igen, ez egy kics*ett drón, tesó.”

Pilóta 2: „Egy egész flotta van belőlük. Nézd csak a megfigyelőrendszert!”

Pilóta 1: „Jesszusom!”

Pilóta 2: „Ezek mind széllel szemben repülnek. A szél 120 csomó (222 km/óra), nyugat felől.”

Pilóta 1: „Azt nézd meg, haver!”

Pilóta 2: „Az most ott nem egy űrhajó, ugye? Vagy az? Az egy…

Pilóta 1: „Az bizony egy űrhajó, haver!”

Pilóta 2: „Nos, a FLIR…”

Pilóta 1: „Ezt nézd! Ez átfordul!”

A 12 oldalas cikkből nemcsak azt tudhatjátok meg, hogy melyik térség légterében tapasztaltak még hasonló jelenségeket, hanem információkhoz juthattok az Egyesült Államok Védelmi Hivatalának azonosítatlan légi fenyegetés feltérképezését és vizsgálatát célzó programjával, az AATIP-vel kapcsolatosan is, illetve megismerhetitek a To The Stars  Academy of Arts & Science elnevezésű kezdeményezés létrejöttének körülményeit és tevékenységét.

 ___________________________________________________________________________________________

  • Milyennek találtad a cikket? - Jelezd, ha tetszik vagy írj kommentet!
  • Érdekelheti barátaidat és ismerőseidet is ez a hír? - Oszd meg velük!
  • Elsőként akarsz értesülni legfrissebb bejegyzéseinkről? - Kövesd a blogunkat!
  • Te milyen témákról olvasnál szívesen? - Ne maradj le! Szavazz Te is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3315413852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek