A fényszennyezés, és a megoldás nevetségesen egyszerű, öt módja
2020. február 07. írta: Nexus Magazin

A fényszennyezés, és a megoldás nevetségesen egyszerű, öt módja

fenyszennyezes.jpg

Kelsey Johnson a tantermen belül és kívül, egyaránt tanítja a diákokat. A csillagászatot egyfajta „átjáróként” működő tudománynak tartja, amellyel táplálhatja a kíváncsiságot, és támogathatja a tudományos műveltséget. Édesanyja egyedülálló szülőként nevelte őt fel, Johnson pedig megszámlálhatatlan éjszakát töltött kint a szabadban, a csillagok alatt, ahol is kialakult benne egy határtalan szeretet az „összkép”, vagyis a dolgok egésze iránt, és rengeteg kérdés merült fel benne a valóság és a világegyetem természetével kapcsolatban.  Saját tapasztalataitól vezérelve megalapította a Dark Skies, Bright Kids (Sötét égbolt, ragyogó kölykök) programot 2009-ben, annak érdekében, hogy előmozdítsa a tudomány oktatását olyan területeken is, ahol erre korábban kevés lehetőség adódott.

Johnson kíváncsisága a kozmosz iránt – és minden más iránt, ami benne van – jelentette az elsődleges mozgatórugót a karriere szempontjából, és ez vezérelte őt abban, hogy életét a tanulásnak, a felfedezésnek és a tanításnak szentelje. Kutatásai során olyan kérdésekre kereste a választ, mint például „Hogyan alakultak ki a világegyetem legősibb objektumai?” vagy „Mit árulhatnak el számunkra a legkisebb galaxisok a világegyetem fejlődéséről?”. Új utat tört a tanítás terén azáltal, hogy a hagyományostól eltérő kurzusokat tartott „Megoldatlan rejtélyek az univerzumban” valamint „Matek és szépség a kozmoszban” címmel. Johnson jelenleg a Virginiai Egyetem professzora és a csendes-óceáni térség Asztronómiai Társaságának elnöke.

2016-ban a Tudomány- és Technológiapolitikai Hivatal a Fehér Ház Asztronómiai és Asztrofizikai Tanácsadó Bizottságának tagjává nevezte ki Johnsont, 2017-ben pedig beválasztották őt az Amerikai Csillagászati Társaság vezetői testületébe.

Johnson írásai megjelentek már a Scientific American, a The Washington Post, a The New York Times, a Ms. Magazine és a The Chronical of Higher Education hasábjain is. Fizikából BA fokozatot a Carleton College-ban, asztrofizikából MA és PhD fokozatot pedig a Coloradói Egyetemen szerzett.

(Forrás: YouTube)

 (Magyar felirat beállítása: Beállítások/Feliratok - nyelv megadása)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3115462498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek