Kopp-kopp, a kormánytól jöttünk, hogy vért vegyünk a családtól
2020. május 17. írta: Nexus Magazin

Kopp-kopp, a kormánytól jöttünk, hogy vért vegyünk a családtól

A Közegészségügyi Hivatal Georgiában működő részlege bejelentette, hogy az Egyesült Államok Járványügyi és Betegségmegelőzési Központja (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) Georgia állam egészségügyi intézményeivel együttműködve, kormányügynökök csoportjait küldi ki véletlenszerűen kiválasztott családokhoz, a déli tagállam két megyéjében. A csapatokat alkotó kormányügynököket azzal a feladattal bízták meg, hogy különböző kérdéseket tegyenek fel az ott lakóknak, például a háztartásban élők egészségére vonatkozóan illetve, hogy vért vegyenek a család valamennyi tagjától. És ami ezekre a rendhagyó családlátogatásokra okot szolgáltat – nem nehéz kitalálni, hogy nem más, mint – a koronavírus.

vervetel.jpg

Scott Trubey, a georgiai napilap, az Atlanta Journal-Constitution oknyomozó riportere azt írja, hogy a kormányügynökségek vérmintákat gyűjtenek, amelyek segítségével tesztelhetik „az új koronavírus elleni antitesteket és kimutathatják, ki esett már át COVID-19 által okozott fertőzésen, illetve így felmérhetik azt is, milyen távolságokra jutott már el eddig a vírus”.

Trubey cikke szerint, azoknak az embereknek, akik a véletlenszerűen kiválasztott 420 család valamelyikéhez tartoznak, jogukban áll megtagadni a kérdésekre a válaszadást, illetve a véradást is, amikor a kormány emberei megjelennek a házuk ajtaja előtt. A való életben azonban, az embereknek többnyire nehézséget jelent, hogy összeszedjék a bátorságukat, és „nem”-et mondjanak a kormányügynököknek, akik személyesen szólítják meg őket, és kérik fel a család tagjait az együttműködésre. A lakosok megrettennek, és úgy vélekednek, hogy ha még „nem”-et is mondanak, akkor is végrehajtják az intézkedést, ráadásul még további következményei is lehetnek annak, hogy ellenállást tanúsítottak.

A CNN riportja, amelyet Dakin Andone készített, arról számol be, hogy a kormány által kiküldött csoportok, akik a házak ajtaján kopogtatnak, leginkább a rendőrség kötelékéhez tartozó alkalmazottaknak tűnnek. Az egyenruha, a jelvény és a hivatalos levél, mind az eljárás részét képezik, ahhoz hasonlóan, mint ahogyan a rendőrök szoktak megjelenni egy-egy címen, házkutatási parancsot lobogtatva a kezükben. Andone a következőket írja: „A felmérés egészségügyi dolgozók irányítása alatt zajlik, akik CDC felirattal ellátott mellényt és jelvényt viselnek, valamint kezükben tartják a CDC és a Közegészségügyi Hivatal Georgiában működő részlegének levelét.” Céljuk pedig természetesen az, hogy minél több állampolgár vegyen részt önként a programban. Andone cikkében szó szerint idézi a Közegészségügyi Hivatal georgiai megbízottjának, Kathleen Toomey-nak a szavait: „Arra bátorítunk mindenkit, akiket a csoportjaink felkeresnek, hogy vegyenek részt ebben az igen fontos felmérésben, amely segítségére lehet a közegészségügyi tisztviselőknek abban, hogy megállapíthassák, milyen mértékben terjedt el a COVID-19 bizonyos területeken.”

A The Washington Times keddi számának vezércikkében Cheryl K. Chumley, az újság online véleményrovatának vezetője, részletesen megvitatja a „bekopogok-és-vért-veszek” program kissé nyugtalanító és zavarba ejtő jellegét. Többek között arra is rámutat, hogy a kormánynak, ha valóban önkénteseket keres, akkor valamilyen más módon kellene eljárnia ahelyett, hogy nyomást gyakorolva próbálja az embereket engedelmességre bírni. Chumley azt írja, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha a kormánytisztviselők bedobnának egy értesítést a postaládába, vagy online, illetve a közösségi médián, esetleg a TV és a rádióállomásokon keresztül kérnék meg az önként jelentkező állampolgárokat, hogy jöjjenek el a helyi egészségügyi intézménybe, és ajánlják fel saját vérmintájukat a COVID-19 nyomon követése céljából – így segítve a vírus terjedésének feltérképezése érdekében folytatott „nyomozást”.

 

A cikket írta: Adam Dick

(Forrás: ronpaulinstitute.org)

(Fotó:kropekk_pl/Pixabay)

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6415703906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek