„Ember 2.0?” – Figyelmeztetés a Világnak
2020. szeptember 07. írta: Nexus Magazin

„Ember 2.0?” – Figyelmeztetés a Világnak

Dr. Carrie Madej belgyógyász ad áttekintést aggodalmaival kapcsolatosan, közvetlen jövőnket érintően. Szavai egybecsengenek a mikrobiológia és az infektológia területén szaktekintélynek számító Prof. Dr. Sucharit Bhakdi véleményével, a COVID-19 elleni védőoltás veszélyeire vonatkozóan. Prof. Bhakdi 2020. augusztus 21-én Budapesten tartott előadást a génbázisú oltóanyag kockázatairól, a „Konferencia a tisztánlátásért” címmel megrendezett orvos konferencián.

vakcinazas.jpg

„Szóval, mit is értünk az alatt, hogy a „Ember 1.0”-ból átmegyünk a „Ember 2.0”-ba, és mit is jelent ez? Nos, abból az „emberből”, ahogyan most ismerjük magunkat, a „Ember 2.0”-ba történő átmenetnek a „transzhumanizmushoz” van köze. Ha valaki nem ismerné ennek a szónak a jelentését, ez arról szól, hogy vesszük az „embert”, ahogyan a mai értelemben ismerjük, és összeolvasztjuk a mesterséges intelligenciával; olyasfajta lénnyé, mint amilyenek a „Mátrix” című filmben is szerepelnek. És ez talán még menő dolognak is tűnhet. Lehetnének szuper képességeink, talán még arra is képesek lennénk, hogy ha gondolunk valamire az meg is történik. Lehetnének olyan fizikai képességeink, mint a szuperhősöknek. Ez maga az ötlet, ez az, amit a sci-fi filmekben látunk…”

„…Azonban ez a kérdés, ez az ötlet éppen most készül megvalósulni, pontosan ebben a pillanatban. És döntést kell hoznunk. És arra jöttem rá, hogy azért kell ezzel kapcsolatban döntést hoznunk, mert közelebbről is megvizsgáltam ezt a COVID-19 ellen javasolt vakcinát, és részemről ez a mostani videó jelenti a figyelmeztetést a világnak.

Megnéztem mi szól mellette, és mi szól ellene, és ezek engem megrémítenek. És szeretném, ha ezekről mások is tudnának. Nagyon jól informáltaknak kell lennünk, mert ez az új vakcina nem olyan, mint a korábban megszokott, influenza elleni védőoltás. Ez valami egészen más. Ez valami teljesen új. Ez az emberi fajon végrehajtandó, teljes mértékben kísérleti jellegű dolog. És ez nemcsak arról szól, hogy ez egy másfajta védőoltás lenne. Léteznek olyan technológiák, amelyek ezen a vakcinán keresztül kerülnének bevezetésre, így a védőoltás átformálhatja az életünket, megváltoztathatja, hogy kik vagyunk, és mik vagyunk – méghozzá rendkívüli gyorsasággal.

Vannak néhányan, akiknek a neve ismerős lehet, mint például Elon Musk, aki a SpaceX és a Tesla Automotive alapítója, vagy Ray Kurzweil, aki a Google nagykutyáinak egyike. Ők afféle önjelölt transzhumanisták. Úgy hiszik, hogy át kellene lépnünk a „Ember 2.0”-ba, és nagyon lelkes támogatói is ennek az elgondolásnak. Aztán van még egy csomó ember, akinek a neve ugyancsak ismerős lehet, ők ugyancsak érintettek ebben. Ennek a kérdésnek utána kell járnunk.

Úgy gondolom, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy ezt elmagyarázzam Önöknek, ha nyomon követjük a vakcinázás témájában élenjárók egyikét, és egy picit visszamegyünk a történelemben, és elmondom, hogyan akarják ők, ezt a védőoltást elkészíteni. És azt hiszem, ez sok mindent el fog árulni.

Itt van például a Moderna, amely az egyik legesélyesebb befutó a COVID-19 elleni védőoltás előállításában. Tudniuk kell, hogy a Moderna-t egy, a Harvard Egyetemen tanító személy, Derrick Rossi alapította, aki kutatóként tulajdonképpen sikereket ért el abban, hogy vett néhány módosított RNS-t, és képes volt arra, hogy újraprogramozzon egy őssejtet a szervezetben, és megváltoztassa az őssejt funkcióját. Valójában ő ezt az őssejtet genetikailag módosítottá tette, rendben? Ezzel bebizonyította, hogy módosított RNS segítségével, képesek vagyunk genetikailag módosítani valamit. Erre a koncepcióra építve hozták létre a Moderna-t. Ők amolyan „új” fiúk a csapatban, és még nincsenek is olyan régóta a pályán. Korábban valójában még nem is állítottak elő emberek beoltására alkalmas vakcinát. A Moderna még ember által szedhető gyógyszert sem készített ezelőtt. Ez lesz a legelső próbálkozásuk.

Tudniuk kell, hogy a Moderna nemrégiben a hírekben is szerepelt, mivel – ahogyan a többi cég is -, gyorsított eljárásban tesztelik a védőoltásokat. A tesztelés első fázisából nagyon-nagyon gyorsan kerülnek a második fázisba. Tulajdonképpen az első fázistól a harmadik fázisig jutottak el a kísérleteikkel idén márciustól mostanáig (augusztus). Komolyan mondom, ez hihetetlen. Ez a folyamat általában öt-hat évet vesz igénybe. Hogyan voltak képesek produkálni az ehhez szükséges biztonságossági és hatékonysági adatokat?

Szeretném, ha tudnák, hogy a második fázisban a tesztelést mindössze 30-45 alanyon végezzük el. A Moderna által készített tanulmányban az áll, hogy ők összesen csak 45 alanyon végezték el a tesztelést. És a nagy dózisú vakcinacsoport tesztalanyainak 100 %-ánál jelentkeztek szisztémás mellékhatások.  100 %-ánál, és ez csak a rövid időn belül fellépő mellékhatásoknak a statisztikája. Abban a csoportban pedig, akik kisebb dózisban kapták meg a védőoltást, 80 %-uknál léptek fel szisztémás mellékhatások. Ezekből azonban még nem derülnek ki a hosszú távon jelentkező mellékhatások. Ehhez jóval hosszabb időre lenne szükségünk, igaz? Talán évekre.

Korábbi állatkísérletekből azt viszont tudjuk, hogy ennek a technológiának az alkalmazása következtében, várható a rákos megbetegedések arányának megnövekedése, a mutáns gének megszaporodása (mutagenezis), és megnövekedett autoimmun-reakció intenzitás is. Például, vadászgörényeken végzett néhány kísérlet során azt látták, hogy amikor a vadászgörények megfertőződtek a vírussal, és ezt követően, a vírus legyőzése érdekében beadták nekik a védőoltást, akkor ez valójában egy szélsőséges immunválaszt váltott ki bennük. Tulajdonképpen ártott a vadászgörényeknek, többször lépett fel tüdőgyulladás, nagyobb mennyiségű tüdőfolyadék jelent meg, még a májukkal is akadtak problémák…”

„… Nos, ők [Moderna] tulajdonképpen egy platform használatát javasolják. Hadd magyarázzam el, ők hogyan adnák be a vakcinát. Létezik egy elképzelés, amit úgy hívnak, hogy mikrotűs eljárás. Ezt a Massachusettsi Műszaki Egyetem (Massachusetts Institute of Technology – MIT) dolgozta ki, és azt állítják, hogy ez nagyon könnyen előállítható, akár tömeggyártásban is. Ez az, amiért ezt a technológiát javasolják. Milliónyi vakcinát lehetne legyártani gyorsan, és a védőoltás beadását akár mi magunk is intézhetnénk. Az ötlet az, hogy kapnánk egy ragtapaszt. Ez ugyanúgy néz ki, mint egy sebtapasz, amit a gyógyszertárakban is megvásárolhatunk. A tapaszok házhozszállítása az Amazon-on, a UPS-en vagy valamilyen más szállítmányozási szolgáltatón keresztül történne. Kivesszük a csomagból, ráhelyezzük, mondjuk a kézfejünkre, ráragasztjuk és voilà, már be is vagyunk oltva.

De hogyan is lehetséges ez? Nos, ezen a ragtapaszon apró tüskécskék helyezkednek el, mintha pici kis tűk lennének, és a vipera harapása alapján tervezték. Vagyis olyan, mintha kis kígyómarások érnének bennünket. Ezekben az aprócska kis tüskékben - amelyekről azt állítják, hogy érezni sem lehet őket igazán – egy olyan anyag van, amit úgy hívnak, hogy hidrogél. Ez a hidrogél pedig luciferáz enzimet tartalmazna, illetve magát az oltóanyagot is. De mi is ez az egész?

Először is, megkapjuk a vakcinát. Ez módosított RNS vagy módosított DNS. Vegyük például a MODERNA-t, módosított RNS („mode” – magyarul: mód, módszer, eljárás; „RNA" – magyarul: RNS). Szóval, ezzel a módosított RNS-en alapuló eljárással kapcsolatban az elképzelés, hogy ezek a mikrotűcskék áthatolnának a sejthártyán, és egy RNS-nek ez a szintetikus darabja a vírus egy részét átprogramozó kódot hordozna. Vagy használhatnak szintetikus DNS-t is a vírus egy részének kódolására, amely behatolna a sejtmagba. A testünk pedig elkezdené az átírást. Elkezdené ezt a kódot beolvasni, és a vírusnak ebből a darabjából többet hozna létre. De hát, miért is akarnánk a vírusból vagy a vírus egy részéből még többet létrehozni? Az elgondolás az, hogy a testünk hozzászokna ehhez a „látványhoz” (vagyis a későbbiekben is képes lenne felismerni a korábban már látott vírust); tudná, hogyan kell antitesteket előállítania, és egy erősebb, fokozottabb T-sejt válasszal rendelkezne. Az elképzelés tehát az, hogy amikor a jövőben találkozunk ezzel a vírussal, akkor a szervezetünk már tudni fogja, hogyan tudja leküzdeni azt, és ez egy jobb válaszreakcióhoz fog vezetni.

Ezzel csak az a probléma, hogy ők [Moderna] egy olyan eljárást alkalmaznak, amit transzfekciónak hívnak, a transzfekció pedig egy olyan módszer, amelynek során genetikailag módosított organizmusokat hozunk létre. Bizonyára Önök is tudnak génmódosított gyümölcsökről és zöldségekről. Ezek nem annyira egészségesek, mint a hagyományos, természetes módon fejlődő gyümölcsök és zöldségek. Ebből következtethetünk arra, hogyan működne ez az emberek esetében. Ha genetikailag módosítottakká válnánk, akkor nem lennénk annyira egészségesek, igaz? Mindenesetre, még ezzel kapcsolatosan sem állnak rendelkezésünkre hosszabb időszakot felölelő tanulmányok. Hihetetlen.

És az oltóanyaggyártók tették ezt a kijelentést. Hogy ez nem fogja megváltoztatni a DNS-ünket vagy a génállományunkat. Én azt mondom, hogy ez nem igaz. Mert ha ezt az eljárást alkalmazzuk, és egy genetikailag módosított organizmust hozunk létre, miért is ne tenné ugyanazt a dolgot az emberekkel? Nem tudom, miért mondják ezt. Ha megnézzük a transzfekció meghatározását, akkor az azt árulja el nekünk, hogy a sejtben átmeneti változás következhet be, és úgy hiszem, ebben bíznak az oltóanyaggyártók. Vagyis abban, hogy ez a változás ideiglenes, de az is lehetséges, hogy tartóssá válik, bekerül a génállományba, és annyira stabil és tartós, hogy elkezd replikálódni, amikor a genom replikálódik, ami azt jelenti, hogy onnantól a génállományunk állandó és maradandó részét fogja képezni.  Ez is egy lehetőség, amellyel számolnunk kell. Szóval, a hatás lehet átmeneti vagy lehet tartós. És őszintén szólva, még éveken át nem fogunk tudni a hatásról, miközben az utunkat járjuk.

 

Szóval, ott tartunk, hogy van valami, ami megváltoztatja a génállományunkat. Ez egy eshetőség. És még egy dolog ehhez kapcsolódóan. Ha megváltoztatják a génállományt, mik lesznek ennek a következményei? Beszéltem már előzőleg néhány mellékhatásról, de azt is tudnunk kell, hogy ez egy szintetikus DNS vagy RNS darab. És ha ez bekerül egy emberi genomba, ez szintetikus, és nem a természettől származik. És ha megnézzük a Legfelsőbb Bíróságnak a szintetikus DNS-sel vagy génekkel kapcsolatos határozatát, akkor azt látjuk, hogy ezek szabadalmaztathatók, a szabadalmaknak pedig tulajdonosaik vannak. Mit jelent mindez a számunkra? Mi történik, ha egy ilyen szabadalom bekerül a génállományunkba? Ez azt jelenti, hogy a Moderna, vagy a Bill & Melinda Gates Alapítvány, vagy a Védelmi Minisztérium, mindazok az emberek, akik érintettek a szabadalmak tulajdonjogát illetően, valamilyen módon birtokolni fogják a génállományunk egy részét? Ez is egy eshetőség. Erről Önöknek is tudniuk kell. És ez csupán egy része ennek a rendszernek. Csak egyetlen egy.

És most hadd térjek át a következőre. Ennek a vakcina bejuttató rendszernek a következő része az egy luciferáz nevű enzim... Nekem nem tetszik ez a név. Azért hívják luciferáznak, mert biolumineszcens tulajdonságai vannak. Ami azt jelenti, hogy képes fényt termelni vagy egy fényforrással rendelkezik. Mindez az egész a bőrünk alatt lenne, ahol nem is láthatnánk. Na most, a luciferáz egy olyan elgondolás, ami azt segíti elő, hogy ők biztosak lehessenek benne, hogy mi be vagyunk oltva. Nem bíznak az orvosi nyilvántartásokban. Nem bíznak abban, ha mi azt állítjuk, hogy be vagyunk oltva. Meg is akarnak erről bizonyosodni. És biztosak akarnak lenni abban is, hogy a vakcinázás sikeres volt. Egy sikeres transzfekcióról beszélek, egy sikeres génmódosításról. Szóval, amikor megkapjuk a luciferáz enzimet, és mondjuk, van egy iPhone-unk vagy egy speciális alkalmazásunk az iPhone-on, amellyel be tudjuk szkennelni a kézfejünkön lévő területet, és ez egy digitális kódot, egy digitális lenyomatot, egy digitális mintázatot fog kijelezni, valamit, ami beazonosítja, hogy be vagyunk oltva. Ez fogja tartalmazni az oltási nyilvántartásunkat. Ez egy azonosító számmal is ellát bennünket, egy számmal, egy vonalkóddal, egy címkével, bármivel, aminek csak hívni akarjuk, egy tetkóval. Ez mind ugyanazt jelenti. Ezáltal pedig olyanná válunk, mint egy „termék”.

A harmadik dolog, amit említettem, az a hidrogél volt. A hidrogél tulajdonképpen a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency – az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege) találmánya. A DARPA a Pentagonnak és a Védelmi Minisztériumnak egy sci-fi-be illő csapata. Fantasztikus találmányokkal állnak elő, ezek közül az egyik a hidrogél. A hidrogélt meg lehet nézni a YouTube-on, vagy az egyik ezzel foglalkozó cég, a Profusa Inc. weboldalán. Itt találhatunk néhány rövidebb, pár perces videót is róla.

A hidrogél a nanotechnológiához kapcsolódik, és valójában mikroszkopikus apró robotokról van szó, tudom, örülten hangzik. Még nekem is az, de lehetséges. Ezek képesek szétválni, újból egyesülni és összekapaszkodva különböző formákat alkotni. A hidrogél valóban nanotechnológia. Szóval, ez egy ilyen robotikus valami, valamiféle mesterséges intelligencia. Képes arra, hogy a mesterséges intelligenciához kapcsolódjon. Ez pedig azt jelenti, hogy egy emberi szervezet ezek után közvetlenül is rá tud kapcsolódni a mesterséges intelligenciára. Információkat tud összegyűjteni a testünkről, és amikor ezeket az információkat összegyűjtötte, akkor össze is tud kapcsolódni az okostelefonunkkal, a felhővel, vagy valamilyen más okoseszközzel. És ha ez egyszer megtörténik, akkor ez onnantól kezdve napi 24 órán át, heti hét napon keresztül, és évente 365 napon át így is marad. Gondoljunk ebbe bele. Gondoljuk végig, milyen gyorsasággal lenne képes mindez megváltoztatni a magánszféránkat. Azonnal képes megváltoztatni az önállóságunkat, a függetlenségünket. Azonnali hatállyal változtatja meg a szabadságunkat.

Össze tudja gyűjteni az adatokat a vércukorszintünkről, a szervezetünk oxigénellátásáról, a vérnyomásunkról. Oké, ezek nagyszerűen hangzanak, de sok egyéb dolgot is össze tud gyűjteni. Ahogy ezt el is mondják, információt tud szerezni az érzéseinkről, a menstruációs ciklusainkról, az aktivitásunkról, a szervezetünkben lévő tápanyagokról vagy, hogy bevettünk-e valamilyen gyógyszert és milyen gyógyszereket szedünk.  Ez egy lehetőség arra, hogy szinte mindent láthassanak, ami keresztülhalad a testünkön. És hogy mindezen információk hová jutnak el? Ezeknek nincs címzettje. Ki védi ezeket az adatokat? Mire használják fel ezeket? Ez nem tréfadolog, emberek. Az elkövetkezendő védőoltás ezt mind magában hordozza.

A másik dolog, amit ezzel a nanotechnológiával kapcsolatosan tudni kell, a hidrogélről és a mesterséges intelligenciáról, vagyis erről az összekapcsolódásról. Ez olyan, mint a mobiltelefonunk, szöveges üzenetet tudunk rajta küldeni. Tudunk rajta e-mailt küldeni, de ugyanúgy vissza is tudjuk kapni ezeket. Ez azt jelenti, hogy képesek lennénk információkat fogadni. Milyen információk lennének azok, amelyek visszajutnak a testünkbe? Hatással lennének a kedélyállapotunkra, vagy a viselkedésünkre? Vagy befolyásolnák, mondjuk, a gondolkodásunkat vagy az emlékeinket? Hogy ha még nem látták a „Mátrix” című filmet, akkor azt hiszem, itt az ideje, hogy megnézzék. Úgy hiszem, rejlik néhány igazság ebben a filmben.

Olyan sok rossz dolgot látok ebben a vakcinában, és azt is látom, hogy még csak nem is beszélünk róla a fősodratú médiában. És azt érzem, hogy ezek a cégek egyenesen a szemünkbe hazudnak, amikor azt mondják, hogy nem befolyásolják a DNS-ünket. Mert minden általuk használt definíció szerint, ez a vakcina kihatással lehet a DNS-ünkre.

Szóval, emberek, én azért akartam elkészíteni ezt a rövid kis videót, hogy a lényeges pontok képbe kerüljenek. És azt szeretném, ha mindenki saját kutatásokat végezne ezzel kapcsolatban, és maga járna utána mindennek.

Most már látjuk, milyen sok kockázattal jár a védőoltás, és ezek között jó néhány olyan van, amelyekről valóban tudnunk kell, ha tényleg át akarunk lépni a „Ember 1.0”-ból a „Ember 2.0”-ba.

És hadd mondjam el még azt is Önöknek, hogy van néhány jelentősebb név is a vakcinák mögött. Mindig fel fog bukkanni például az amerikai Védelmi Minisztérium. Esetenként a DARPA, ahogyan azt már említettem is. Miért vesz részt a katonaság a védőoltásaink előállításában? A Bill & Melinda Gates Alapítvány nevét láthatjuk mindenhol ezzel kapcsolatosan. Ha majd figyelni fogják, ezek a nevek szinte mindig ott szerepelnek.

De térjünk vissza a Bill & Melinda Gates Alapítványhoz… Szeretném ha egy kicsit jobban megnéznék, mit is képvisel ez az ember. Bill Gates az eugenika tudományát éltető családból származik. Hogy mit jelent az eugenika? Népesség szabályozást. Ami annyit jelent, hogy túl sok ember él a bolygón. Ezt fontos tudni. Az egyik videóban Bill Gates kijelentette, hogy úgy gondolja, hogy egy nagyon jó, új vakcinával a Föld népességét 10-15 %-kal csökkenthetnénk. Hát, és akkor ki fog menni, és ki fog maradni? És ki ő, hogy ezt egyáltalán eldönthesse? Semmiféle orvostudományi vagy járványügyi háttérrel nem rendelkezik, nincs semmiféle tudományos háttere. Ő nem egy orvos. Ő egy szoftver technikus. Ezt tudja.

És azt is szeretném, ha tisztában lennének vele, hogy – én mindig megnézem, hogy kinek fűződik valamihez egyéni érdeke. Mi a motivációja? Neki mi a motivációja?..."

"...Ami rendkívül aggasztó számomra, hogy a DARPA, ... ahogyan a Bill & Melinda Gates Alapítvány is, egyformán és nagy mértékben érdekeltek valamiben, amit úgy hívnak, hogy génmeghajtáson alapuló kutatás vagy technológia, de génpusztító technológiának is nevezik, és ez pontosan az is, aminek hangzik. Genetikai mutációk alkalmazásával, például transzfekció által, képesek vagyunk egy teljes fajt kipusztítani a bolygóról. Az ő javaslatuk szerint ezt a technológiát a moszkitókkal szemben kellene alkalmaznunk, például Afrikában. De gyerekek, a mi világunk egy törékeny ökoszisztéma. Ki az, aki megmondja, hogy egy fajnak mennie kell? Ha egy fajt kiírtunk, az a teljes ökoszisztémára kihatással lehet… Ez egy nagyon kényes egyensúly. És ki az, aki majd megmondja, hogy ki fog maradni, és ki az, akinek mennie kell? Ki rendelkezik ekkora tudással? Erről miért nem beszélünk? És emberek, ha ezt megtehetjük egy rovarral, megtehetjük egy állattal. Az emberrel is megtehetjük.

Azért hozom ezt fel, mert ha ezek az intézmények, amelyek a vakcina mögött állnak, ugyanezt az elvet képviselik, akkor Önök rájuk bíznák az egészségüket? Rájuk bíznák a családjukat? Rájuk bíznák a gyerekeinket?

A másik dolog az, hogy rohamléptekben siettetjük a vakcina gyártását. Milyen motiváció áll emögött? Ezt tényleg végig kellene gondolnunk.

Régebben azt is kijelentettem, hogy tudnunk kell arról, hogy léteznek – legalábbis az Egyesült Államokban – olyan rendelkezések, amelyek kivonják a vakcinagyártókat a felelősség alól, semmilyen felelősségük sincs, akármilyen bajt okoznak, bármelyik embernek is. Ha az emberek életüket vesztik, ha megsérülnek, ha lebénulnak, ha egész életükre nyomorékká válnak – ezek mind nem számítanak. Nekünk nincs hová fordulnunk, ők pedig továbbra is profitot termelnek. Szóval, semmi sem ösztönzi őket arra, hogy a vakcinát biztonságossá tegyék.

Azt is szeretném ha tudnák, hogy az egyik ilyen rendelkezés, a Vészhelyzeti Készültségi Törvény (Emergency Preparedness / Management Act), kimondja, hogy ránk kényszeríthetik a védőoltást. Akkor nem kényszeríthetik ránk a védőoltást, ha létezik egy működőképes kezelés a COVID-19-re.

És azt is szeretném, ha tudnák, hogy az orvosokat a világ minden táján cenzúrázzák a COVID-19-et érintő kezelésekre vagy a COVID-19 megelőzésére tett javaslataikkal kapcsolatosan. Mert ha létezik egy tényleges kezelés vagy megelőzés, akkor nem kényszeríthetik ránk a vakcinát…”

„… mi a motiváció, hogy ezt csinálják? Valóban mindannyiunk egészsége érdekében teszik mindezt? Orvosként, én nem látom, hogyan szolgálná mindez az egész világ tényleges egészségét.

Úgy gondolom, hogy más az indíték, és egy másfajta cselekvési program van napirenden. És minél alaposabban nézegetem, annál inkább ez kerekedik ki belőle…

„…Búcsúzóul csak annyit mondok, hogy emésztgessék ezt, és gondolkodjanak el róla. Tényleg át akarunk lépni a „Ember 2.0-ba”? Úgy gondolom, hogy ez nem az az agyszülemény, mint amit a filmekben láthattunk…”

„…Kritikus gondolkodásra bátorítom Önöket. Járjanak saját maguk is a dolgok után… Köszönöm, hogy meghallgattak…”

 

(Forrás:youtube.com)

Címlapfotó:PixxlTeufel/Pixabay

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1916193124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek