Tanulságok az emberi fejlődéssel foglalkozó leghosszabb tanulmányból
2020. március 08. írta: Nexus Magazin

Tanulságok az emberi fejlődéssel foglalkozó leghosszabb tanulmányból

emberi_fejlodes.jpg(Fotó: unsplash.com)

Helen Pearson tudományos újságíró és író, jelenleg a világ vezető, tudományos magazinjának, a Nature-nek a főszerkesztője.

Saját történeteiből merített írásaival már számos elismerést nyert, ilyen volt például 2010-ben a Wistar Intézet Tudományos Újságírói Díja, valamint két alkalommal az Angol Tudományos Írók Szövetsége is kitüntette őt a legjobb írónak járó díjjal.

Helen Pearson 2016-ban The Life Project címmel megjelent könyve annak, a világon a leghosszabb ideig tartó tanulmánynak a különleges történetét meséli el, amelyet 1946 márciusában indítottak el, és amelynek célja az ember fejlődésének és kiteljesedésének nyomon követése a családon, az egzisztencián, és a nevelésen keresztül, az életben elszenvedett kudarcokon valamint a kivívott sikereken át, egészen a halálig.

A könyvet megjelenésének évében a The Observer az Év Legjobb Tudományos Művének ítélte, illetve felkerült arra a listára is, amelyen a The Economist az év legjobb könyveit sorolta fel.

the_life_project.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nexusmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9615510470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Tudomány és technológia Egészség Ökológia Család Elme és lélek Titkok és jelenségek